Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Bono, Desmond Tutu και ooooo eeeee oooo


Αναμφισβήτητα η μουσική επιρροή των U2 πέρασε μια μεταβατική περίοδο κατά την δεκαετία του 90 μέχρι και τις μέρες μας. Από την Ιρλανδικές pub και την παγκόσμια αναγνώριση των 70s-80s ως τα 00s με τις κοινωνικές επιρροές του Bono και τα εντυπωσιακά live performance.

Τα τελευταία χρόνια οι U2 δεν έχουν παρουσιάσει κάποια αξιόλογη μουσική πρόταση. Αμφιταλαντευόμενοι ανάμεσα στο εμπορικό rock και στην κοινωνική δράση του Bono σου δίνουν την εντύπωση πως συνεχίζουν την δική τους μουσική εξέλιξη με προτεραιότητα στα εφέ, στην σκηνοθεσία και στα live performance.
Ξεκάθαρα οι U2 προβάλουν την ιστορία τους (πριν από τα 90s) σε συνδυασμό με τα κοινωνικά μηνύματα και την εξαιρετική ποιότητα των live τους.

Έτσι έγινε και την Παρασκευή όπου περίπου 90.000 κόσμο αποθέωσαν την ενέργεια του Βono, τους ήχους του Edge, το μπάσο του Adam Clayton και τον ρυθμό του Larry Mullen.

Το stage ασυνήθιστο με πιο εντυπωσιακό στοιχείο την τεράστια LED κυλινδρική οθόνη που μπορούσε να ανοίγει να ξεδιπλώνεται και να διαχωρίζεται καθέτως.  Στην κορυφή τεράστια συμπλέγματα ηχείων με με κατεύθυνση τις 360 μοίρες του ορίζοντα. Αν και κάποιοι  από την αρένα αναφέρθηκαν σε προβλήματα στην ακουστική, από το πάνω διάζωμα στο οποίο βρισκόμασταν, ο ήχος ήταν εξαιρετικός. 


Αξιό αναφοράς το κοινωνικό μήνυμα του Desmond Tutu, που αποτέλεσε την εισαγωγή για το "One". Το "Bloody Sunday" ξεσήκωσε το κοινό ενώ το "With or without you" ήταν η πιο όμορφη οπτικά εικόνα της συναυλίας.
Από μουσικής άποψης οι ήχοι που ακούστηκαν βασίστηκαν στην χαρακτηριστική rock των U2 χωρίς να απουσιάζουν οι electronica επιρροές (I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight(Remix)). To set list ήταν αναμενόμενο αλλά δυστυχώς δεν ακούσαμε το αγαπημένο μας "Party Girl" αλλά και το"New Year's Day"(!!)



Λίγο πριν το τέλος. Tο ελληνικό κοινό αντιστέκεται στη επικείμενη αποχώρηση των U2.
 "ooooo eeeee oooooooooo" σαν συγχρονισμένη ομαδική κερκίδα όλο το πλήθος ξεσηκώνεται.
Η κορυφαία στιγμή της βραδείας.(video 6:23)
Ο Bono φανερά σαστισμένος παραμένει στη σκηνή. Στο επίσημο site αναγράφεται 
"Greek audience generating as much noise as any on the tour to date" ;-)


Πολλοί μιλάνε για την πολυπληθέστερη και πιο επιτυχημένη συναυλία στην χώρα μας.
Ίσως δεν έχουν άδικο.
Το σίγουρο είναι ότι όσοι παραβρέθηκαν στο γήπεδο του ΟΑΚΑ είχαν τη ευκαιρία να δουν μια μοναδική συναυλία και να ευχαριστηθούν ένα σπάνιο θέαμα.

Ακολουθεί σειρά φωτογραφιών από την συναυλία.









Δείτε βίντεο από την συναυλία εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Ένα Aκόμα Tείχος..... Ένα Ακόμα Παράθυρο Στην Ελευθερία Και Το Όνειρο

Μαγεία να μπορείς να μπαίνεις σε μια σκηνή, σε μια εικόνα και σε έναν ήχο. Ο συνδυασμός τους σε ταξιδεύει μακριά, σε μέρη και καταστάσεις που ναι μεν έχεις στο μυαλό σου αλλά δεν μπορείς να φανταστείς. Αυτό το ταξίδι σου προσφέρει ο κινηματογράφος. Μέσα στην διαδικτυακή μου πρωινή βόλτα, παρέα με καφέ και ήλιο, διαβάζω ( ερτ ): Σαν σήμερα το 1940 ... η ναζιστική Γερμανία αρχίζει την κατασκευή τείχους γύρω από το εβ ραϊκό γκέτο στη Βαρσοβία, με σκοπό να εγκλωβιστούν σ' αυτό 400.000 κάτοικοι. Νιώθω το ταξίδι να επαναλαμβάνεται. Πηγαίνω πίσω αρκετά χρόνι α. Ως φοιτητής ψάχνω τρόπο να περάσω ένα ευχάριστο χειμωνιάτικο βράδυ. Νοικιάζω την εκπλη κτική ταινία του Roman Polanski ' 'The pianist'' με την μοναδική ερμηνεία του Adrien Brody. Ρεαλισμός, συναίσθημα, μέσα σε ένα ξεχωριστό μουσικό και σκηνοθετικό κινηματογραφικό δρόμο. Διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές είπα να παρατηρήσω την θέα από το παράθυρο που βρίσκεται μπροστά μου. Το ερέθισμα υπάρχει. Η θέα της γνώσης αξίζ

Σε 'Οσες Γλώσσες Και Να Το Προφέρεις Είναι Μόνο Μία

Ahm(Arabic),Matka(Belarusan),Majka(Bosnian),Mae(BrazilianPortuguese),Majka(Bulgarian), Mati,Majka (Croatian),Abatyse(Czech),Mor(Danish),Moeder,Moer(Dutch),Mother,Mama, Mom(English),Patrino, Panjo(Esperanto),Ema(Estonian),Aiti(Finnish),Mere,Maman(French), Mutter(German), Mana(Greek) , Salentino,Makuahine(Hawaiian),Ma,Maji(Hindi), AnyaFu(Hungarian),Induk,Ibu,Biang,Nyokap(Indonesian), Mathair(Irish),Madre,Mamma (Italian),Okaasan,Haha(Japanese),Amma(Kannada),Daya(Kurdish), Uma(Ladino),Mater(Latin), Motina(Lithuanian),Omm(Maltese),Madre(Norwegian), Mytyr(Old,Greek), Maman(Persian), Matka,Mama(Polish),Mae(Portuguese),Maica(Romanian),Mat'(Russian),Majka(Serbian), Mati(Slovenian),Madre,Mama,Mami(Spanish),Mama,Mzazi,Mzaa(Swahili),Mamma,Mor,Morsa (Swedish), Anne,Ana,Valide(Turkish),Mati(Ukrainian),Mare(Venetian),Mam(Welsh) Σε όσες γλώσσες και να το προφέρεις μάνα είναι μόνο μία. Ξεχωριστή πηγή ζωής, συναισθημάτων και ενέργειας. Χρόνια πολλά μητέρα,μάνα, μανούλα . Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλε