Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μόνο καλά νέα αυτή την φορά -Τι (δεν) μας άρεσε την περασμένη ελληνική εβδομάδα (# 26)

201019bkp002 Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για 50 χρόνια
ο πίνακας του Pablo Picasso “Nude, Green Leaves and Bust”
πωλήθηκε σε δημοπρασία με κόστος 106 εκατ. δολάρια.

Η στήλη επιστρέφει επηρεασμένη μεν από το κλίμα των ημερών αποφασισμένη δε, να αντιδράσει παρουσιάζοντας μόνο θετικές ειδήσεις. Θέατρο και φωτογραφία ξεχωρίζουν με τα πολιτιστικά νέα να κυριαρχούν στο 26ο "Τι (δεν) μας άρεσε την περασμένη ελληνική εβδομάδα"

Καλή ανάγνωση.


Την Κυριακή 6 Ιουνίου στο Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά το Athens Photo Inspiration.   Προμηθευτείτε την φωτογραφική σας μηχανή και δείτε την Αθήνα από μια άλλη οπτική. Περισσότερες πληροφορίες http://www.athensphotoinspiration.gr
Δείτε το Παρίσι από Ψηλά.

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα "ΑΦΑΝΤΟΙ" κρύβει αρκετά ταλέντα. Μέχρι τις 27 Μαΐου μπορείτε να δείτε την παράσταση τους 'Όνειρο Θερινής Νυκτός'' του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Κτίριο Κωστής Παλαμάς, Ακαδημίας 48 και Μασσαλίας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

H ταλαντούχα θεατρική ομάδα Abovo πηγαίνει εξωτερικό. Η παράσταση "Ο Πλανήτης" θα διαγωνιστεί στο Birmingham European Theatre Festival (beFestival) μεταξύ 30/6 και 4/7. Καλή επιτυχία!
Περισσότερα εδώ και http://www.abovo.gr/

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται η έκθεση φωτογραφίας: Φωτογράφος Άγριας Φύσης 2010. Η έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό, διαρκεί περίπου ένα μήνα και φιλοξενείται στο εσωτερικό της στοάς Σπυρομήλιου στο City Link της Αθήνας. Περισσότερα http://www.faf.gr/.

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα την πόλη από τον Τούρκο Ara Güler στο Μουσείο Μπενάκη από τις 12 Μαΐου ως τις  25 Ιουλίου. Η έκθεση αποτελείται από 100 περίπου εκτυπώσεις με θέμα την Κωνσταντινούπολη των δεκαετιών 1960 και 1970.
Περισσότερα εδώ.

Η αφίσα για την 33η γιορτή βιβλίου στο Ζάππειο από τις 17 έως τις 30 Μαΐου.Το βιβλίο μπορεί να δημιουργήσει διεξόδους ειδικότερα στις μέρες μας.  

Χρήσιμα Links
Με αφορμή παγκόσμια μέρα τηλεπικοινωνιών(17 Μαΐου) ακολουθούν σύνδεσμοι για την ενημέρωση των καταναλωτών. 
Διαβάστε ένα χρήσιμο άρθρο για τα δικαιώματα των πολιτών σε υπηρεσίες internet.

Σχόλια

Ο χρήστης kala-nea.gr είπε…
..το έκλεψα ήδη :)
ΤΗΑΝΧ..
Ο χρήστης Ibis είπε…
@kala-nea.gr
More than welcome...

Keep Sharing Good News...

;-)
Ο χρήστης Beethoven είπε…
Καλά και χρήσιμα. Μπράβο.
Ο χρήστης dimi είπε…
Προτείνω ανεπιφύλακτα τη θεατρικη παράσταση "Εκδίκηση" που παίζεται στο Αμφι-θέατρο στην Πλάκα.
Πραγματικά εκπληκτική σκηνοθεσία και ερμηνείες που αποδεικνύουν ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα απο τις παραστάσεις του εξωτερικού.
Ο χρήστης B for Blogger είπε…
Αρκετά με τα "κακά" νέα... εμείς τουλάχιστον ας μοιράσουμε λίγη ++++
Ο χρήστης habilis είπε…
106 εκατ. δολάρια αυτός ο πίνακας ???
Και μετά μας πιάνει γκρινίαση για το που πάνε τα λεφτά.
Ο χρήστης Ibis είπε…
@dimi
Όπως πάντα ενημερωμένη για τα πολιτιστικά.
Ευχαριστούμε για την πληροφορία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Ένα Aκόμα Tείχος..... Ένα Ακόμα Παράθυρο Στην Ελευθερία Και Το Όνειρο

Μαγεία να μπορείς να μπαίνεις σε μια σκηνή, σε μια εικόνα και σε έναν ήχο. Ο συνδυασμός τους σε ταξιδεύει μακριά, σε μέρη και καταστάσεις που ναι μεν έχεις στο μυαλό σου αλλά δεν μπορείς να φανταστείς. Αυτό το ταξίδι σου προσφέρει ο κινηματογράφος. Μέσα στην διαδικτυακή μου πρωινή βόλτα, παρέα με καφέ και ήλιο, διαβάζω ( ερτ ): Σαν σήμερα το 1940 ... η ναζιστική Γερμανία αρχίζει την κατασκευή τείχους γύρω από το εβ ραϊκό γκέτο στη Βαρσοβία, με σκοπό να εγκλωβιστούν σ' αυτό 400.000 κάτοικοι. Νιώθω το ταξίδι να επαναλαμβάνεται. Πηγαίνω πίσω αρκετά χρόνι α. Ως φοιτητής ψάχνω τρόπο να περάσω ένα ευχάριστο χειμωνιάτικο βράδυ. Νοικιάζω την εκπλη κτική ταινία του Roman Polanski ' 'The pianist'' με την μοναδική ερμηνεία του Adrien Brody. Ρεαλισμός, συναίσθημα, μέσα σε ένα ξεχωριστό μουσικό και σκηνοθετικό κινηματογραφικό δρόμο. Διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές είπα να παρατηρήσω την θέα από το παράθυρο που βρίσκεται μπροστά μου. Το ερέθισμα υπάρχει. Η θέα της γνώσης αξίζ

Σε 'Οσες Γλώσσες Και Να Το Προφέρεις Είναι Μόνο Μία

Ahm(Arabic),Matka(Belarusan),Majka(Bosnian),Mae(BrazilianPortuguese),Majka(Bulgarian), Mati,Majka (Croatian),Abatyse(Czech),Mor(Danish),Moeder,Moer(Dutch),Mother,Mama, Mom(English),Patrino, Panjo(Esperanto),Ema(Estonian),Aiti(Finnish),Mere,Maman(French), Mutter(German), Mana(Greek) , Salentino,Makuahine(Hawaiian),Ma,Maji(Hindi), AnyaFu(Hungarian),Induk,Ibu,Biang,Nyokap(Indonesian), Mathair(Irish),Madre,Mamma (Italian),Okaasan,Haha(Japanese),Amma(Kannada),Daya(Kurdish), Uma(Ladino),Mater(Latin), Motina(Lithuanian),Omm(Maltese),Madre(Norwegian), Mytyr(Old,Greek), Maman(Persian), Matka,Mama(Polish),Mae(Portuguese),Maica(Romanian),Mat'(Russian),Majka(Serbian), Mati(Slovenian),Madre,Mama,Mami(Spanish),Mama,Mzazi,Mzaa(Swahili),Mamma,Mor,Morsa (Swedish), Anne,Ana,Valide(Turkish),Mati(Ukrainian),Mare(Venetian),Mam(Welsh) Σε όσες γλώσσες και να το προφέρεις μάνα είναι μόνο μία. Ξεχωριστή πηγή ζωής, συναισθημάτων και ενέργειας. Χρόνια πολλά μητέρα,μάνα, μανούλα . Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλε