Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαθήματα διαδικτύου,ντοκιμαντέρ και εργατικά ατυχήματα - Τι (δεν) μας άρεσε την περασμένη ελληνική εβδομάδα (# 20)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Σκωτία -Queensferry - 2007
"Όταν οι ομορφότερες μνήμες επιστρέφουν"


Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης των καλύτερων album της χρονιάς και της δεκαετία, η χαρακτηριστική στήλη του ibis blog επιστρέφει λίγο πριν την περίοδο των Χριστουγέννων. Μαθήματα internet, σπουδαία ντοκιμαντέρ, καθημερινότητα αλλά και εργατικά ατυχήματα φιλοξενούνται στις επόμενες γραμμές. Καλή ανάγνωση.


Η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει στην καθιέρωση υποχρεωτικού μαθήματος ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου για τα παιδιά άνω των 5 ετών από τον Σεπτέμβριο του 2011 επιχειρεί. Σκοπός του μέτρου η αντιμετώπιση των κινδύνων του διαδικτύου και η καλλιέργεια σωστής διαδικτυακής παιδείας.

 Άλλο ένα αξιόλογο φωτογραφικό αφιέρωμα από το http://www.boston.com. Η δεκαετία σε φωτογραφίες. Μπορείτε να δείτε και τις φωτογραφίες της χρόνιας σε 3 μέρη. (1, 2 ,3).

Γιατί κάποιο ξέρουν να παίρνουν μέτρα χωρίς να χρυσώνουν το χάπι. Ο Υπουργός οικονομίας της Ιρλανδίας (χώρα επίσημα σε ύφεση)εκτός από τα σκληρά μέτρα λιτότητας για τον νέο προϋπολογισμό της χώρας, ανακοίνωσε περικοπές στο μισθό του κατά 15%. [Για τον ελληνικό βουλευτικό μισθό τον ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 1050 ευρώ],

Από το blog http://politispittas.blogspot.com αλιεύσαμε ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για το πως τα Εξάρχεια βαφτίστηκαν αναρχικό στέκι. Οι μαρτυρίες τον κατοίκων σημαντικές δείτε το Πολιτιστικό Σοκ Μερος Α, Μέρος Β.

 Για άλλη μια φορά η εκπομπή του Γιώργου Αυγερόπουλου "Πωλείται Ζωή" μας εντυπωσίασε. Με θέμα τους υδάτινους πόρους το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τις επιχειρήσεις εξετάζει την μεγαλύτερη αγορά νερού του κόσμου που έχει στηθεί στην Χιλή. Δείτε εδώ.
[Thanks antipariafwni]


 Η κατάληψη πεζοδρομίων, πάρκων και δημόσιων χώρων από πωλητές χριστουγεννιάτικων δέντρων κάνοντας την προσπέλαση των πολιτών δύσκολη έως αδύνατη. 

Η συμπεριφορά ελεγκτών στον προαστιακό σιδηρόδρομο. Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών ήμασταν μάρτυρες μη επαγγελματικής συμπεριφοράς με έντονους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς. Παράδειγμα η φράση "Εγώ εσένα θέλω να πιάσω" σε αθίγγανους επιβάτες. Ο επαγγελματισμός απουσιάζει ή τουλάχιστον νοσεί.

Η δήλωση εν ενεργεία βουλευτή σχετικά με την πρόταση μείωσης βουλευτικών μισθών "να μας δώσουν και κουπόνι να τρώνε συσσίτιο".  Για την εποχή που διανύουμε το λιγότερο ειρωνικό και προκλητικό.

Ο δρόμο για την Βόρεια Ελλάδα γίνεται περιπέτεια. Η κατολίσθηση στην περιοχή των Τεμπών έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο του δρόμου για 2 με 3 μήνες(!). Τα προβλήματα και η ταλαιπωρία των οδηγών έχουν είδη ξεκινήσει. Μήπως κάποια διόδια θα έπρεπε να έχουν ελεύθερη διέλευση;



Οι Απορίες της εβδομάδας...
-Κράτος, πολίτες και ΜΜΕ ασχολήθηκαν με τον ιό της γρίπης. Με τους ιούς και τα μικρόβια από τα βουνά σκουπιδιών στην Αθήνα πότε θα ασχοληθούν;Ευτυχώς η απεργία των εργαζομένων τερματίστηκε.

-H βουλή, τα υπουργεία και τα δημόσια κτήρια έχουν άσυλο? Αν όχι, πως αποφεύγονται οι βανδαλισμοί,οι καταλήψεις και τα επεισόδια σε αυτά τα κτήρια?[Η άποψη μας για το άσυλο].

-Γιατί άλλο ένα εργατικό ατύχημα περνά στα ψιλά των ΜΜΕ αλλά και των πολιτών; Η κατολίσθηση στα Τέμπη οδήγησε θάνατο του Ιταλού επικεφαλής της κοινοπραξίας.
Κατά μέσο όρο τα δηλωμένα(;) ετήσια εργατικά ατυχήματα αγγίζουν τα 152(έτος 2000-2008).
last boy
Χρήσιμα Links
  • http://phresh.gr : ένα νέο blog-site από πέντε Έλληνες δημιουργούς-καλλιτέχνες με θέμα το design και τις τέχνες. Αξίζει! 

    Σχόλια

    Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

    Ω γλυκύ μου έαρ

    Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

    Ένα Aκόμα Tείχος..... Ένα Ακόμα Παράθυρο Στην Ελευθερία Και Το Όνειρο

    Μαγεία να μπορείς να μπαίνεις σε μια σκηνή, σε μια εικόνα και σε έναν ήχο. Ο συνδυασμός τους σε ταξιδεύει μακριά, σε μέρη και καταστάσεις που ναι μεν έχεις στο μυαλό σου αλλά δεν μπορείς να φανταστείς. Αυτό το ταξίδι σου προσφέρει ο κινηματογράφος. Μέσα στην διαδικτυακή μου πρωινή βόλτα, παρέα με καφέ και ήλιο, διαβάζω ( ερτ ): Σαν σήμερα το 1940 ... η ναζιστική Γερμανία αρχίζει την κατασκευή τείχους γύρω από το εβ ραϊκό γκέτο στη Βαρσοβία, με σκοπό να εγκλωβιστούν σ' αυτό 400.000 κάτοικοι. Νιώθω το ταξίδι να επαναλαμβάνεται. Πηγαίνω πίσω αρκετά χρόνι α. Ως φοιτητής ψάχνω τρόπο να περάσω ένα ευχάριστο χειμωνιάτικο βράδυ. Νοικιάζω την εκπλη κτική ταινία του Roman Polanski ' 'The pianist'' με την μοναδική ερμηνεία του Adrien Brody. Ρεαλισμός, συναίσθημα, μέσα σε ένα ξεχωριστό μουσικό και σκηνοθετικό κινηματογραφικό δρόμο. Διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές είπα να παρατηρήσω την θέα από το παράθυρο που βρίσκεται μπροστά μου. Το ερέθισμα υπάρχει. Η θέα της γνώσης αξίζ

    Σε 'Οσες Γλώσσες Και Να Το Προφέρεις Είναι Μόνο Μία

    Ahm(Arabic),Matka(Belarusan),Majka(Bosnian),Mae(BrazilianPortuguese),Majka(Bulgarian), Mati,Majka (Croatian),Abatyse(Czech),Mor(Danish),Moeder,Moer(Dutch),Mother,Mama, Mom(English),Patrino, Panjo(Esperanto),Ema(Estonian),Aiti(Finnish),Mere,Maman(French), Mutter(German), Mana(Greek) , Salentino,Makuahine(Hawaiian),Ma,Maji(Hindi), AnyaFu(Hungarian),Induk,Ibu,Biang,Nyokap(Indonesian), Mathair(Irish),Madre,Mamma (Italian),Okaasan,Haha(Japanese),Amma(Kannada),Daya(Kurdish), Uma(Ladino),Mater(Latin), Motina(Lithuanian),Omm(Maltese),Madre(Norwegian), Mytyr(Old,Greek), Maman(Persian), Matka,Mama(Polish),Mae(Portuguese),Maica(Romanian),Mat'(Russian),Majka(Serbian), Mati(Slovenian),Madre,Mama,Mami(Spanish),Mama,Mzazi,Mzaa(Swahili),Mamma,Mor,Morsa (Swedish), Anne,Ana,Valide(Turkish),Mati(Ukrainian),Mare(Venetian),Mam(Welsh) Σε όσες γλώσσες και να το προφέρεις μάνα είναι μόνο μία. Ξεχωριστή πηγή ζωής, συναισθημάτων και ενέργειας. Χρόνια πολλά μητέρα,μάνα, μανούλα . Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλε