Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Blogovision 2009,capitalism,διαφθορά & σουηδικά αγγλικά - Τι (δεν) μας άρεσε την περασμένη ελληνική εβδομάδα (# 18)

P1000812
Η αντιδραστική ματιά του ibis blog στην ελληνική πραγματικότητα κρίνει, καυτηριάζει και παρουσιάζει στιγμές των ημερών που πέρασαν. Καπιταλισμός,διαφθορά, free εκδηλώσεις και ΟΣΕ μερικές από τις αναφορές που φιλοξενούνται στις παρακάτω γραμμές.
Καλή ανάγνωση.


Η ταινία του Michael Moor "Capitalism - A love story".  Με ρεαλισμό και ιστορικά στοιχεία η νέα ταινία του Αμερικάνου σκηνοθέτη κάνει ιστορική αναδρομή από τις αρχές του καπιταλισμού στις αρχές του 1980 μέχρι το οικονομικό κραχ της περασμένης χρονιάς. Σημαντικές μαρτυρίες και ιστορικά στοιχεία που οφείλουμε να γνωρίζουμε.
Το συμπέρασμα μας: Πόσο μεγάλη είναι η επιρροή της Αμερικής στις οικονομίες του κόσμου;
Δείτε το τρέιλερ της ταινία εδώ.

Θέλετε να δείτε τις εκδηλώσεις στην Αθήνα που είναι......free; Επισκεφτείτε το http://www.forfree.gr που συγκεντρώνει τις δωρεάν εκδηλώσεις για την Αθήνα. Σύντομα πηγαίνει και προς Θεσσαλονίκη.

Εφησυχασμός και έλλειψη ενημέρωσης οδήγησαν σε αύξηση των κρουσμάτων AIDS στην Ελλάδα κατά 20% τη τελευταία τριετία. Πηγή ενημέρωσης μπορεί να αποτελέσει το http://www.onhealth.gr που παρέχει βασικές πληροφορίες για τον ιό. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε το ετήσιο ελληνικό συνέδριο στην Θεσσαλία. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Δείτε σχετικό ντοκιμαντέρ της "εμπόλεμης ζώνης" εδώ.
 
Με μεγάλη χαρά θα συμμετάσχουμε σε μια διαφορετική διαδικτυακή προσπάθεια από Έλληνες bloggers. Σε λίγες μέρες ξεκινά η blogovision 2009(**) που θα ολοκληρωθεί στα τέλη Δεκέμβρη. Περισσότερα εδώ.
Μια αντίστοιχη ενέργεια για την ανάδειξη των καλύτερων ταινιών της δεκαετίας από το http://seagazing.blogspot.com

 Δείτε τι κρύβεται πίσω από μια σταγόνα νερού. Εντυπωσιακό!

 Σύντομα η online υπηρεσία video youtube θα παρέχει την δυνατότητα αυτόματης προβολής υποτίτλων. Με την κίνηση αυτή εξυπηρετούνται χρήστες με προβλήματα ακοής και χρήστες που αδυνατούν να κατανοήσουν την αγγλική γλώσσα.Well done tube!




Έρευνα του «Οργανισμού Διαδραστικής Επικοινωνίας» του Βελγίου (ΟΔΕΒ) δηλώνει ότι από τα 100 ευρώ που επενδύονται στη χώρα μας στη διαφήμιση μόλις τα 2,1 ευρώ πηγαίνουν σε διαφήμιση στο Ίντερνετ. Μεταξύ δεκαπέντε χώρες κατέχουμε την τελευταία θέση. Αργούμε αλλά σιγά σιγά κινούμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση. Το γράφημα εδώ.

Το ibis βρέθηκε στην πόλη του Γκέτεμποργκ. Στα μουσεία της πόλης οι αγγλικές επιγραφές ήταν ελάχιστες ενώ έλειπαν επεξηγηματικές αναφορές σε πληθώρα εκθεμάτων. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήσαμε και στους δρόμους της πόλης όπου η αγγλική γλώσσα απουσίασε από κάθε αναφορά. Άδικο για την σκανδιναβική οργάνωση.

Πόσες φορές θα αναφερθεί η στήλη στα ελληνικά φαινόμενα διαφθοράς; Συνεχίζουμε και ανεβαίνουμε φτάνοντας στην 71ή θέση. Σύμφωνα με έρευνα της PricewaterhouseCoopers (PwC) δωροδοκία, διαφθορά, φορολογική αδιαφάνεια και έλλειψη εμπιστοσύνης στις Αρχές τα βασικότερα προβλήματα.

Από το δίκτυο του ΟΣΕ δεν είναι διαθέσιμη η διαδικασία κράτησης η οποία μπορεί να γίνει μόνο τηλεφωνικά(δεν λειτουργεί προσωρινά!). Πόσο θα θέλαμε να κλείσουμε το εισιτήριο με την χρήση πιστωτικής κάρτας όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Ευκολία, άνεση και εξυπηρέτηση.
Παράλληλα οι τιμές που αναγράφονται στο www.ose.gr διαφέρουν από τις πραγματικές. Προς τα επάνω.
  
last boy
Χρήσιμα Links
  • Πολλές φορές έχουμε την ανάγκη να μοιραστούμε τμήμα από ένα βίντεο του youtube. Η λύση είναι απλή και ονομάζεται http://www.tubechop.com. Εμείς "κόψαμε" το goal της εθνικής Ελλάδος στο νίκη της Εθνικής επί της Ουκρανίας. Δείτε το αποτέλεσμα που είναι διαθέσιμο σε direct link αλλά και σε embed κώδικα.
  • Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα αγαπάμε την κινητή τηλεφωνία. Αν θέλετε να δείτε τις προδιαγραφές και reviews του μελλοντικού σας κινητού το http://www.gsmarena.com/ είναι μια αξιόπιστη και ουσιαστική λύση.
*Οι απορίες της εβδομάδας πήραν ρεπό και θα επιστρέψουν σύντομα γεμάτες νέα ερωτήματα και προβληματισμούς.  
**Ο όρος blogovision προέρχεται από τις μουσικές εμπειρίες του μάγου Γίσσπορ.

Σχόλια

Ο χρήστης Καραμπουζουκλήδες είπε…
Εξαιρετική προσέγγιση!!
Για τα links και κυρίως για τις προδιαγραφές κράτα επιφυλάξεις....

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Ένα Aκόμα Tείχος..... Ένα Ακόμα Παράθυρο Στην Ελευθερία Και Το Όνειρο

Μαγεία να μπορείς να μπαίνεις σε μια σκηνή, σε μια εικόνα και σε έναν ήχο. Ο συνδυασμός τους σε ταξιδεύει μακριά, σε μέρη και καταστάσεις που ναι μεν έχεις στο μυαλό σου αλλά δεν μπορείς να φανταστείς. Αυτό το ταξίδι σου προσφέρει ο κινηματογράφος. Μέσα στην διαδικτυακή μου πρωινή βόλτα, παρέα με καφέ και ήλιο, διαβάζω ( ερτ ): Σαν σήμερα το 1940 ... η ναζιστική Γερμανία αρχίζει την κατασκευή τείχους γύρω από το εβ ραϊκό γκέτο στη Βαρσοβία, με σκοπό να εγκλωβιστούν σ' αυτό 400.000 κάτοικοι. Νιώθω το ταξίδι να επαναλαμβάνεται. Πηγαίνω πίσω αρκετά χρόνι α. Ως φοιτητής ψάχνω τρόπο να περάσω ένα ευχάριστο χειμωνιάτικο βράδυ. Νοικιάζω την εκπλη κτική ταινία του Roman Polanski ' 'The pianist'' με την μοναδική ερμηνεία του Adrien Brody. Ρεαλισμός, συναίσθημα, μέσα σε ένα ξεχωριστό μουσικό και σκηνοθετικό κινηματογραφικό δρόμο. Διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές είπα να παρατηρήσω την θέα από το παράθυρο που βρίσκεται μπροστά μου. Το ερέθισμα υπάρχει. Η θέα της γνώσης αξίζ

Σε 'Οσες Γλώσσες Και Να Το Προφέρεις Είναι Μόνο Μία

Ahm(Arabic),Matka(Belarusan),Majka(Bosnian),Mae(BrazilianPortuguese),Majka(Bulgarian), Mati,Majka (Croatian),Abatyse(Czech),Mor(Danish),Moeder,Moer(Dutch),Mother,Mama, Mom(English),Patrino, Panjo(Esperanto),Ema(Estonian),Aiti(Finnish),Mere,Maman(French), Mutter(German), Mana(Greek) , Salentino,Makuahine(Hawaiian),Ma,Maji(Hindi), AnyaFu(Hungarian),Induk,Ibu,Biang,Nyokap(Indonesian), Mathair(Irish),Madre,Mamma (Italian),Okaasan,Haha(Japanese),Amma(Kannada),Daya(Kurdish), Uma(Ladino),Mater(Latin), Motina(Lithuanian),Omm(Maltese),Madre(Norwegian), Mytyr(Old,Greek), Maman(Persian), Matka,Mama(Polish),Mae(Portuguese),Maica(Romanian),Mat'(Russian),Majka(Serbian), Mati(Slovenian),Madre,Mama,Mami(Spanish),Mama,Mzazi,Mzaa(Swahili),Mamma,Mor,Morsa (Swedish), Anne,Ana,Valide(Turkish),Mati(Ukrainian),Mare(Venetian),Mam(Welsh) Σε όσες γλώσσες και να το προφέρεις μάνα είναι μόνο μία. Ξεχωριστή πηγή ζωής, συναισθημάτων και ενέργειας. Χρόνια πολλά μητέρα,μάνα, μανούλα . Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλε