Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι (δεν) μας άρεσε την περασμένη ελληνική εβδομάδα (# 13)

i_swear_it_wasn__t_me_by_osmala
H "Τρομογρίπη" καλά κρατεί. Ποιος να φταίει άραγε;

Διεθνείς διαγωνισμοί, θαλάσσια οικοσυστήματα, social networking, αναβολικά, "τρομογρίπη" και Λευτέρης Παπαδόπουλος πρωταγωνιστούν σε ένα ακόμα "Τι (δεν) μας άρεσε την περασμένη ελληνική εβδομάδα".
Η στήλη θα γεμίσει τις μπαταρίες της και θα επιστρέψει δριμύτερη στις αρχές του Σεπτέμβρη. Μέχρι τότε το Ibis θα πετάει, συγκεντρώνοντας σκέψεις, συναισθήματα και εικόνες. Ελπίζουμε σε πολλά '+' και λιγότερα '-'. Καλή ανάγνωση.


Μας άρεσε......


Η ελληνική αποστολή που συμμετείχε στην 21η Ολυμπιάδα πληροφορικής που πραγματοποιήθηκε στην Βουλγαρία διακρίθηκε για άλλη μια φορά. Είναι η έκτη συνεχόμενη φορά που η Εθνική ομάδα Πληροφορικής κατακτά τουλάχιστον ένα μετάλλιο με τον Παναγιωτάκο Γεώργιο να αποσπά το χάλκινο.Δυστυχώς η προετοιμασία των μαθητών γίνεται χωρίς την παρουσία της πολιτείας η οποία δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την διοργάνωση της 16η Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής. Περισσότερες πληροφορίες εδώ. Παράλληλα, ο Γιώργος Σακελάρης από τον Βόλο κέρδισε την πρώτη θέση στον Πανευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Διαγωνισμό Μαθηματικών στη Βουδαπέστη. Πολλά συγχαρητήρια!

Δυστυχώς, ποιοτικό και ποσοτικό κριτήριο για πρόσωπα και νησιά έχει καταφέρει να γίνει η Μύκονος. Διαβάσαμε ένα άκρως ρεαλιστικό άρθρο που εκφράζει την σύγχρονη πραγματικότητα του κατά άλλα όμορφου νησιού. Διαβάστε το άρθρο εδώ.
Δείτε την κριτική του μάγου Gyspor με αφορμή το δημοσίευμα καθώς και ένα ενδιαφέρον δημοψήφισμα με τους δημοφιλέστερους προορισμούς.

Μετά από αρκετό καιρό φαίνεται ότι τα μέτρα κατά την υπεραλίευσης αποδίδουν καρπούς. Σύμφωνα με διεθνής επιστημονική έρευνα, με τη συνεργασία θαλάσσιων βιολόγων και οικολόγων (πράγμα ασυνήθιστο μέχρι σήμερα, καθώς οι δύο κλάδοι βρίσκονται σε χρόνια διαμάχη), διαπιστώθηκε ότι πολλά θαλάσσια οικοσυστήματα δείχνουν πλέον σημάδια ελπιδοφόρας ανάκαμψης. Ωστόσο, ο δρόμος για την διασφάλιση της θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας είναι μακρύς και επίπονος.

Το καφενείο "Το Τηνιακό" στην Λ. Αλεξάνδρας φαίνεται ως ο ιδανικός προορισμός για συναντήσεις με θέμα τις καλοκαιρινές διακοπές. Προσιτό, εναλλακτικό και φιλικό.

Την έννοια social networking σίγουρα την έχετε ακουστά. Σε μια εποχή διαδικτυακής κοινωνικοποίησης υπάρχουν κάποιοι που αντιστέκονται και εκφράζουν την αντίθεση τους σε μέσα επικοινωνίας όπως το twitter. Αν ψάχνετε επιχειρήματα για να μην το χρησιμοποιείτε διαβάστε το παρόν εύστοχο άρθρο. Συμφωνούμε.



Δεν μας άρεσε......

Η "τρομογρίπη" καλά κρατεί. Οι προσπάθειες των γιατρών να κατευνάσουν τον φόβο των πολιτών δεν είναι πετυχημένες με αποτέλεσμα την δημιουργία μιας σύγχρονης μορφής ασθενοφοβίας. Όαση στον πανικό των media ένα αξιόλογο blog. Το pandemicflugr.wordpress.com μετά τις βασικές συμβουλές για την γρίπη μας παρουσιάζει τις παρενέργειες των εμβολίων.
Ενέργειες που στην Αγγλία γίνονται από την κυβέρνηση (καμπάνια ενημέρωσης πολιτών) στην Ελλάδα γίνονται από το μεράκι ενός blogger. Δείτε τους σχετικούς δικτυακούς τόπους και φρεσκάρετε τα αγγλικά σας info1, info2.

Η αρχή έγινε πριν από μερικές μέρες με τον θάνατο Ισπανού ποδοσφαιριστή από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 26 ετών. Στην συνέχεια, το παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης όπου παρατηρήθηκαν αθλητές να "βελτιώνουν"(της τάξης των 5,6 δευτερολέπτων) τους χρόνους τους σε διάστημα μερικών μηνών. Αυτές τις μέρες λαμβάνει χώρα το παγκόσμιο πρωτάθλημα με τα αγωνίσματα ταχύτητας να συγκεντρώνουν τα βλέμματα των περισσοτέρων. Νέα παγκόσμια ρεκόρ από αθλητές μηχανές που εισάγουν και εισάγονται στο νέο μοντέλο αθλητισμού.
Πλέον είναι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι η εποχή της αθωότητας για τον αθλητισμό έχει περάσει. Τα τεράστια οικονομικά συμβόλαια και η φαρμακευτική βιομηχανία κινούν να νήματα και καθορίζουν-σε μεγάλο βαθμό-τα μετάλλια την δόξα και την τιμή.
Ωστόσο, μας θλίβει ότι κανείς δεν μπορεί να πει τα πράγματα με το όνομα τους. Ο αθλητής της Espaniol ήταν θύμα της επαγγελματικής βιομηχανίας των υπεραθλητών και δυστυχώς κανείς δεν μπορεί το αμφισβητήσει. Δεν ήταν ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Διαβάστε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση για τα στεροειδή και τα αναβολικά εδώ.

Την ώρα που η ύφεση ολοκληρώνει τον κύκλο της για τις μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες, η Ελλάδα εισέρχεται επίσημα σε δύσκολη οικονομική συγκυρία με αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και τεράστια χρέη. Η ελληνική ύφεση είναι γεγονός-έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν οι οικονομικές εφημερίδες-και κάποιοι δηλώνουν ότι γυρίσαμε 30 χρόνια πίσω. Το σίγουρο είναι ότι απαιτείται σύνεση από τους πολίτες και άμεσες-ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις από το οικονομικό επιτελείο της χώρας. Είναι αναγκαίο το απαρχαιωμένο ελληνικό μοντέλο ανάπτυξης να ανανεωθεί .
Μέσα σε όλες τις αρνητικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία κάποιοι συνεχίζουν να χρυσώνουν το χάπι. Ρεαλισμός η πολική διπλωματία;

Η ελληνική "οργάνωση" συνεχίζει να πρωτοπορεί. Την ώρα που οι on-line αγορές εισιτηρίων είναι οικονομικά συμφέρουσες, οι διοργανωτές της συναυλίας για τα 50 χρόνια του στιχουργού Λευτέρη Παπαδόπουλου προσφέρουν τα εισιτήρια της εκδήλωσης σε διαφορετική τιμή(!!) από τα φυσικά σημεία πώλησης. Μάλιστα η διαφορά στην τιμή ήταν κοντά στο ένα ευρώ πριν μερικές μέρες και σήμερα(18/08)έχει φτάσει στα 2 ευρώ.
Ας μην γκρινιάξουμε άλλο. Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στην συναυλία.

Μπορεί ο ελληνική οικονομία να έχει εισέλθει σε περίοδο ύφεσης οι Έλληνες δεν φαίνονται να μπορούν να διαχειριστούν τα οικονομικά τους. Συνεχίζουμε να ξοδεύουμε περισσότερα απ'όσα κερδίζουμε με αποτέλεσμα οι οφειλές σε δάνεια να αγγίζουν τα 25 δισ. ευρώ.





Οι Απορίες της εβδομάδας.....



  • Μήπως η μούτσα δεν είναι η εθνική μας χειρονομία; Οι Ισπανοί την υιοθέτησαν για σήμα των επόμενων Ολυμπιακών αγώνων. Δείτε το εδώ.

  • Με αφορμή την συναυλία για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, διαβάζουμε τα ονόματα που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση: Χάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δημήτρης Μητροπάνος, Μανώλης Μητσιάς, Διονύσης Σαββόπουλος,Μαρία Φαραντούρη και.......................................Μιχάλης Χατζηγιάννης. Αμέσως έρχεται στο μυαλό η επιστολή του Π. Κατσιμίχα προς τον τελευταίο. ".....απλώς τραγούδα με την όμορφη φωνή σου τα παιδικά σου τραγουδάκια. Είναι αναμφισβήτητα γλυκύτατα και χρήσιμα. Αλλιώς τι θα χόρευε η επτάχρονη κόρη μου στα πάρτι με τις φίλες της;". Θεωρούμε την συμμετοχή του καλλιτέχνη τουλάχιστον άστοχη.
  • Πιστεύει κανείς ότι τα ελληνικά κόμματα(γίνεται χρήση πληθυντικού γιατί οι "ομολογίες" συνεχίζονται) θα δικαστούν για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις; Στην Ελλάδα του δημοσίου, της βόλεψης, του ρουσφετιού και της μίζας, η εφαρμογή της δικαιοσύνης φαίνεται αδύνατη.
404-111
[Φωτογραφία: ] : deviantart

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Ένα Aκόμα Tείχος..... Ένα Ακόμα Παράθυρο Στην Ελευθερία Και Το Όνειρο

Μαγεία να μπορείς να μπαίνεις σε μια σκηνή, σε μια εικόνα και σε έναν ήχο. Ο συνδυασμός τους σε ταξιδεύει μακριά, σε μέρη και καταστάσεις που ναι μεν έχεις στο μυαλό σου αλλά δεν μπορείς να φανταστείς. Αυτό το ταξίδι σου προσφέρει ο κινηματογράφος. Μέσα στην διαδικτυακή μου πρωινή βόλτα, παρέα με καφέ και ήλιο, διαβάζω ( ερτ ): Σαν σήμερα το 1940 ... η ναζιστική Γερμανία αρχίζει την κατασκευή τείχους γύρω από το εβ ραϊκό γκέτο στη Βαρσοβία, με σκοπό να εγκλωβιστούν σ' αυτό 400.000 κάτοικοι. Νιώθω το ταξίδι να επαναλαμβάνεται. Πηγαίνω πίσω αρκετά χρόνι α. Ως φοιτητής ψάχνω τρόπο να περάσω ένα ευχάριστο χειμωνιάτικο βράδυ. Νοικιάζω την εκπλη κτική ταινία του Roman Polanski ' 'The pianist'' με την μοναδική ερμηνεία του Adrien Brody. Ρεαλισμός, συναίσθημα, μέσα σε ένα ξεχωριστό μουσικό και σκηνοθετικό κινηματογραφικό δρόμο. Διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές είπα να παρατηρήσω την θέα από το παράθυρο που βρίσκεται μπροστά μου. Το ερέθισμα υπάρχει. Η θέα της γνώσης αξίζ

Σε 'Οσες Γλώσσες Και Να Το Προφέρεις Είναι Μόνο Μία

Ahm(Arabic),Matka(Belarusan),Majka(Bosnian),Mae(BrazilianPortuguese),Majka(Bulgarian), Mati,Majka (Croatian),Abatyse(Czech),Mor(Danish),Moeder,Moer(Dutch),Mother,Mama, Mom(English),Patrino, Panjo(Esperanto),Ema(Estonian),Aiti(Finnish),Mere,Maman(French), Mutter(German), Mana(Greek) , Salentino,Makuahine(Hawaiian),Ma,Maji(Hindi), AnyaFu(Hungarian),Induk,Ibu,Biang,Nyokap(Indonesian), Mathair(Irish),Madre,Mamma (Italian),Okaasan,Haha(Japanese),Amma(Kannada),Daya(Kurdish), Uma(Ladino),Mater(Latin), Motina(Lithuanian),Omm(Maltese),Madre(Norwegian), Mytyr(Old,Greek), Maman(Persian), Matka,Mama(Polish),Mae(Portuguese),Maica(Romanian),Mat'(Russian),Majka(Serbian), Mati(Slovenian),Madre,Mama,Mami(Spanish),Mama,Mzazi,Mzaa(Swahili),Mamma,Mor,Morsa (Swedish), Anne,Ana,Valide(Turkish),Mati(Ukrainian),Mare(Venetian),Mam(Welsh) Σε όσες γλώσσες και να το προφέρεις μάνα είναι μόνο μία. Ξεχωριστή πηγή ζωής, συναισθημάτων και ενέργειας. Χρόνια πολλά μητέρα,μάνα, μανούλα . Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλε