Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ένας ονειροπόλος μπορεί να εμπνεύσει το ραγισμένο κοινωνικό παρόν μας - Imagine

Το παρόν άρθρο είναι αφιερωμένο σε όσους δεν παύουν να ονειρεύονται ακόμα και σήμερα που τα οράματα τους θρυμματίζονται.
(8 Δεκεμβρίου 2008)

Μερικά πράγματα γίνεται τόσο επίκαιρα ακόμα και αν ανήκουν
στο παρελθόν. Η διαχρονικότητα τους δίνει αξία και τα κάνει να ξεχωρίζουν.
28 χρόνια πριν, ένας ονειροπόλος μπορεί να εμπνεύσει το ραγισμένο κοινωνικό παρόν μας. Imagine.....


8 Δεκεμβρίου 1980. H Annie Leibovitz επισκέπτεται την οικία του John Winston Lennon. Η φωτογράφιση γίνεται για το μουσικό περιοδικό Rolling Stone. H νέα Leibovitz σκοπεύει να συγκεντρώσει στο φακό της την ιδιαίτερη σχέση και την αγάπη του Lennon για την Yoko Ono.
Επηρεασμένη από το εξώφυλλο του album double fantasy, ζητά από το Lennon να βγάλει τα ρούχα του και να σταθεί δίπλα στην σύντροφο του. Μετά από λίγες ώρες η φωτογραφία θα είναι τόσο διαφορετική.
Ο John Lennon σκοτώνεται στις 11 το βράδυ στο σπίτι του στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης από τον Mark David Chapman. Την ίδια μέρα ο δράστης, έχει πάρει αυτόγραφο στο album double fantasy. Πέντε ώρες πριν είχε πραγματοποιηθεί η φωτογράφηση.
Το περιοδικό εκδίδεται στις 22 Ιανουαρίου 1981.
Η φωτογραφία εκπληκτική! Μέσα της κρύβει τη θλίψη της Yoko Ono και το φιλί αποχαιρετισμού του Lennon. Σαν να γνώριζε τι θα επακολουθούσε. Όχι μόνο αυτός αλλά η Leibovitz η οποία μπόρεσε να παρουσιάσει με ξεχωριστή εκφραστική κλίμακα μ ια ιδιαίτερη σχέση.

Λίγα λόγια για την Annie Leibovitz.
H Αμερικανίδα φωτογράφος ειδικεύεται σε πορτρέτα που τονίζουν την προσωπικότητα και τα κοινωνικά συναισθήματα. Αυτό ακριβώς επιδίωκε εκείνο το πρωινό. Και το κατάφερε όσο καλύτερα γίνεται. Η Leibovitz δεν διστάζει να παίξει με το φακό. Φωτογραφίζει τον εαυτό της σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, αλλά και την σύντροφο της λίγο πριν το θάνατο της. Σήμερα, αποτελεί μιας από τις σημαντικότερες φωτογράφους διασημοτήτων της εποχής μας.
Στις μέρες μας εκθέτει στο Λονδίνο στο National Portrait Gallery. Πληροφορίες θα βρείτε εδώ. Μερικά από τα έργα της Annie Leibovitz βρίσκονται εδώ.

Η φωτογραφία από το εξώφυλλο του περιοδικού Rolling Stone βρίσκεται εδώ.
Η συνέντευξη του John Lennon στο περιοδικό εδώ.

Ας συνεχίσουμε να ελπίζουμε και τα χτίζουμε τα οράματα μας. Το ταξίδι της φαντασίας είναι η αρχή.

Οι στίχοι από το εκπληκτικό τραγούδι του John Lennon :
Artist: John Winston Lennon
Track: Imagine
Music: John Winston Lennon
Lyrics:John Winston Lennon
Album: Imagine
Genre : Rock, soft rock, rock & roll
Release Date(UK) : 8 Οκτωβρίου 1971 (Αγγλία)

Imagine there's no heaven

It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today...

Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace...

You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will be as one

Imagine no possessions
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people
Sharing all the world...

You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will live as one

To video έχει μέχρι στιγμής 17.115.315 επισκέψεις. Ίσως το καλύτερο κομμάτι που γράφτηκε ποτέ. Σύμφωνα με την επίσημη λίστα του περιοδικού Rolling Stone για τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών, το imagine βρίσκεται στην τρίτη θέση (Δεκέμβριος 2004).

Ibis feel the breeze and...imagine....
Enjoy....


Imagine, γιατί ποιο άλλο τραγούδι είναι πιο κατάλληλο για μια τόσο μεγαλοπρεπή και μνημειώδη περίσταση που εξυμνεί την ανάγκη της παγκόσμιας ειρήνης.
Carlos Santan

Πηγές
Info : 1,2,3,4,5
Φωτογραφία 1 : naftemporiki
Φωτογραφία 2: http://www.nationalgalleries.org



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Ένα Aκόμα Tείχος..... Ένα Ακόμα Παράθυρο Στην Ελευθερία Και Το Όνειρο

Μαγεία να μπορείς να μπαίνεις σε μια σκηνή, σε μια εικόνα και σε έναν ήχο. Ο συνδυασμός τους σε ταξιδεύει μακριά, σε μέρη και καταστάσεις που ναι μεν έχεις στο μυαλό σου αλλά δεν μπορείς να φανταστείς. Αυτό το ταξίδι σου προσφέρει ο κινηματογράφος. Μέσα στην διαδικτυακή μου πρωινή βόλτα, παρέα με καφέ και ήλιο, διαβάζω ( ερτ ): Σαν σήμερα το 1940 ... η ναζιστική Γερμανία αρχίζει την κατασκευή τείχους γύρω από το εβ ραϊκό γκέτο στη Βαρσοβία, με σκοπό να εγκλωβιστούν σ' αυτό 400.000 κάτοικοι. Νιώθω το ταξίδι να επαναλαμβάνεται. Πηγαίνω πίσω αρκετά χρόνι α. Ως φοιτητής ψάχνω τρόπο να περάσω ένα ευχάριστο χειμωνιάτικο βράδυ. Νοικιάζω την εκπλη κτική ταινία του Roman Polanski ' 'The pianist'' με την μοναδική ερμηνεία του Adrien Brody. Ρεαλισμός, συναίσθημα, μέσα σε ένα ξεχωριστό μουσικό και σκηνοθετικό κινηματογραφικό δρόμο. Διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές είπα να παρατηρήσω την θέα από το παράθυρο που βρίσκεται μπροστά μου. Το ερέθισμα υπάρχει. Η θέα της γνώσης αξίζ

Σε 'Οσες Γλώσσες Και Να Το Προφέρεις Είναι Μόνο Μία

Ahm(Arabic),Matka(Belarusan),Majka(Bosnian),Mae(BrazilianPortuguese),Majka(Bulgarian), Mati,Majka (Croatian),Abatyse(Czech),Mor(Danish),Moeder,Moer(Dutch),Mother,Mama, Mom(English),Patrino, Panjo(Esperanto),Ema(Estonian),Aiti(Finnish),Mere,Maman(French), Mutter(German), Mana(Greek) , Salentino,Makuahine(Hawaiian),Ma,Maji(Hindi), AnyaFu(Hungarian),Induk,Ibu,Biang,Nyokap(Indonesian), Mathair(Irish),Madre,Mamma (Italian),Okaasan,Haha(Japanese),Amma(Kannada),Daya(Kurdish), Uma(Ladino),Mater(Latin), Motina(Lithuanian),Omm(Maltese),Madre(Norwegian), Mytyr(Old,Greek), Maman(Persian), Matka,Mama(Polish),Mae(Portuguese),Maica(Romanian),Mat'(Russian),Majka(Serbian), Mati(Slovenian),Madre,Mama,Mami(Spanish),Mama,Mzazi,Mzaa(Swahili),Mamma,Mor,Morsa (Swedish), Anne,Ana,Valide(Turkish),Mati(Ukrainian),Mare(Venetian),Mam(Welsh) Σε όσες γλώσσες και να το προφέρεις μάνα είναι μόνο μία. Ξεχωριστή πηγή ζωής, συναισθημάτων και ενέργειας. Χρόνια πολλά μητέρα,μάνα, μανούλα . Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλε